Wist je dat MENUEZ niet alleen sterke samenwerkingen in de horeca heeft, maar ook betrokken is als lokale marketingpartner in andere branches? Een mooi voorbeeld hiervan is onze relatie met Optisport; marktleider en specialist op het gebied van exploitatie en het beheer van publieke voorzieningen. Door de marketingactiviteiten onder te brengen bij Menuez bespaart Optisport tijd en (personeels)kosten, en krijgt daar kwalitatief pos-materiaal en tevreden locaties voor terug.

De exploitant heeft verschillende locaties als zwembaden, ijsbanen, sporthallen en multifunctionele sport- en welzijnscentra, maar ook private voorzieningen als fitnesscentra. Met het automatiseren van de marketingactiviteiten voor al deze locaties wil Optisport tijd en kosten besparen. De keuze om het ontwerpen en bestellen van alle promotiematerialen bij Menuez onder te brengen, was daarom snel gemaakt. Hiermee heeft Optisport niet alleen meer inzicht in de lokale marketingactiviteiten, maar is ook gegarandeerd van een landelijk uniforme uitstraling. Daarnaast zijn de locaties meer tevreden, want ze kunnen sneller schakelen en meer eigen invulling geven aan pos-materialen.

Marketingmaterialen eenvoudig online bestellen

Optisport-locatiemanagers hebben via het speciale Brand Management Platform dat door Menuez is ontwikkeld, toegang tot marketingmaterialen, zoals posters, menukaarten, kleding, flyers en online mediacampagnes. Ook standaard voorraad producten zoals zwemdiploma’s en polsbandjes zijn te bestellen. De meeste items zijn per locatie te personaliseren. Menuez bewaakt de merkidentiteit en produceert de order zonder dat het hoofdkantoor daar verder omkijken naar heeft.

Automatische updates ontvangen met de ingebouwde marketingkalender

Om het nóg makkelijker te maken voor de locatiemanagers, heeft Menuez samen met het Optisport-hoofdkantoor een marketingkalender gebouwd en daarin de belangrijke communicatiemomenten opgenomen. Via deze tool krijgen alle locaties wekelijks een gepersonaliseerde nieuwsbrief met daarin hun eigen actiepunten en bijhorende marketingmaterialen, die vanuit diezelfde mail met één druk op de knop te personaliseren zijn.

Ook geïnteresseerd in kosten besparen en tegelijk meer tijd overhouden? Een samenwerking met Menuez op het gebied van lokale marketing kan hiervoor zorgen! Neem vrijblijvend contact met ons op voor een oplossing op maat.