Toen Red Bull in 2010 aan Gijs Verbaten vroeg om Red Bull in horeca letterlijk op de kaart te zetten, twijfelde Gijs geen moment. De behoefte vanuit de markt aan gepersonaliseerde materialen vanuit  merkfabrikanten was groot, maar moeilijk uitvoerbaar vanuit marketing. Traditioneel one-size-fits-all, lokale invulling veroorzaakte een enorme DTP en correctie stroom vanuit ondernemers, vertegenwoordigers en marketing. Menuez sprong slim in dat gat en zo ontstond vanuit een onschuldig gesprek een miljoenenbedrijf

Red Bull op de kaart gezet

Het idee was een standaard menukaarttemplate te maken die, op kosten van Red Bull, op maat wordt gemaakt en door de horecaondernemer wordt gecontroleerd en besteld. Er was wel een klein detail dat niet op de menukaart mocht ontbreken: een sfeerbeeld van Red Bull. De menukaarten zijn nog steeds een groot succes en zorgden ervoor dat de verkoop van het populaire energiedrankje in horecagelegenheden met twintig procent steeg.

Web-to-printapplicatie

Al snel kwamen de verzoeken van vele andere A-merkfabrikanten voor menukaarten en voor andere promotiematerialen als parasols, zitzakken en bannerdoeken binnen. Voor veel individuele ondernemers is het een dure aangelegenheid om die in te kopen. Om het ontwerpen en bestellen van lokale marketingmaterialen makkelijk en betaalbaar te maken, ontwikkelde Menuez een unieke web-to-printapplicatie. En dat met behoud van de merkidentiteit en zonder dat merken daar zelf omkijken naar hadden.

Meer dan 50 merken wereldwijd

Anno 2021 is de web-to-printapplicatie geëvolueerd tot een Brand Management Platform dat door meer dan 50 merken wereldwijd wordt gebruikt voor het organiseren, beheren, delen, ontwerpen, personaliseren, verspreiden en analyseren van alle lokale marketingmaterialen. En dat zowel offline als online.

Ondanks alle slimme technieken controleert het team van Menuez nog steeds bijna iedere bestelling. Deze persoonlijke aandacht en service garandeert opdrachtgevers dat de merkidentiteit altijd wordt gewaarborgd, het budget wordt bewaakt, de opmaak en teksten worden gecontroleerd en dat alleen producten van de hoogste kwaliteit worden geproduceerd en geleverd.

Geef jouw merk de lokale zichtbaarheid die het verdient

Benieuwd hoe Menuez jouw merk lokaal, zowel on- als offline, de zichtbaarheid kan geven die het verdient? Neem vandaag nog contact op, dan laat een van onze collega’s je zien hoe Menuez werkt.