Waar traditioneel het aanbod van bieren op menukaarten beperkt was tot enkele standaard pilseners, bieden restaurants, brouwerijen en bars nu een schat aan speciale bieren aan om aan de wensen van bierliefhebbers tegemoet te komen. Een prachtige menukaart, die speciaalbieren in de spotlight zet, is daardoor een essentieel element geworden voor slimme horecaondernemers. En dat begrijpt bierbrouwerij Duvel maar al te goed. 

Restylen van de ‘speciaal-bier kaarten’
Al jaren gebruikt Duvel het Brand Management Platform van Menuez om haar speciaalbieren goed op de kaart van de horecaondernemer te zetten. Dit najaar pakken ze extra uit door de ‘speciaal bierenkaarten’ te restylen. Prachtige nieuwe designs die de mooie merken van Duvel nog beter uit laten komen en horecagelegenheden helpen bij het onderscheiden van hun concurrenten en zo een groeiende groep van bier-enthousiastelingen aan te trekken.

De evolutie van speciaalbieren en menukaarten

Traditioneel gezien werden bierkaarten vaak gekenmerkt door een beperkte selectie van de meest populaire biermerken, voornamelijk bestaande uit pilseners en enkele standaard ales. Echter, met de opkomst van de ambachtelijke bierrevolutie, groeide het aanbod van speciaalbieren aanzienlijk. Het aanbieden van een prachtige menukaart die speciaalbieren in de spotlight zet, is een directe reactie op deze ontwikkeling. 

De ingrediënten van een prachtige bierkaart

Een prachtige bierkaart moet niet alleen een lijst van biermerken en -stijlen zijn, maar eerder een zorgvuldig samengestelde beleving voor de klant. Bij het ontwerpen van de kaarten houdt Duvel rekening met een aantal belangrijke ingrediënten waarmee ze de speciaalbieren in de spotlight zetten:

Variëteit en diversiteit: Een uitgebreide selectie van speciaalbieren met verschillende stijlen, smaken en sterktes biedt klanten de kans om nieuwe bieren te ontdekken en te verkennen.

Bierbeschrijvingen: Voorzie elke biersoort van een korte beschrijving die de smaakprofielen, aroma’s en de geschiedenis van het bier benadrukt. Dit geeft klanten de nodige informatie om een weloverwogen keuze te maken.

Foodpairing suggesties: Om de culinaire ervaring compleet te maken, kan de menukaart aanbevelingen bevatten voor gerechten die goed samengaan met elk bier. Dit helpt klanten om de perfecte combinatie te vinden en verhoogt de algehele eet- en drinkervaring.

Seizoensgebonden bieren: Speciaalbieren variëren vaak per seizoen, en het opnemen van seizoensgebonden bieren op de menukaart toont de inzet van de horecagelegenheid voor kwaliteit en vernieuwing.

Lokale en regionale brouwerijen: Het ondersteunen van lokale en regionale brouwerijen draagt bij aan de lokale gemeenschap en biedt klanten een unieke kans om ambachtelijke bieren te ontdekken die misschien niet overal verkrijgbaar zijn.

Of je nu een doorgewinterde bierkenner bent of gewoon op zoek bent naar iets nieuws, een prachtige bierkaart opent de deur naar de prachtige en verrassende wereld van speciaalbieren. Ook behoefte aan zo’n prachtige, gratis menukaart? Bestel je kaarten direct online of neem contact met ons op. Onze experts helpen je graag verder.