Grote kans dat, wanneer je een restaurant of kroeg binnenloopt, er een menukaart van Menuez op tafel ligt. Niet dat je iets bij ons kunt bestellen natuurlijk, maar de kaart is wel bij ons aangevraagd, en door ons opgemaakt, gecontroleerd en geleverd.
 
Uit de duizenden menukaarten die we hebben mogen leveren, viel er eentje wel erg op, namelijk die van café De Volendammer in Hoorn. De menukaart, die is aangeboden door Red Bull Nederland, valt niet alleen op door het grafisch design van de kaart, het is vooral het bijzondere verhaal van de kroeg zelf die hem zo opvallend maakt.  

Het kleine café aan de haven

Bijna iedere Nederlander is wel bekend met “Het kleine café aan de haven”, een iconisch Nederlandstalig lied dat werd geschreven en gezongen door Pierre Kartner, beter bekend onder zijn artiestennaam Vader Abraham. Het nummer werd uitgebracht in 1975 en groeide al snel uit tot een enorme hit in Nederland en België. 

Het lied vertelt het verhaal van een klein café aan de haven waar mensen samenkomen om te zingen, dansen en herinneringen op te halen. Het café staat symbool voor een plek van gezelligheid en saamhorigheid, waar iedereen welkom is en waar het leven wordt gevierd, ongeacht achtergrond of omstandigheden.

Red Bull prominent op de kaart

Over welk café het liedje gaat verschillen de meningen: het is óf café De Volendammer óf café ’t Schippershuis aan de overkant. Tot op de dag van vandaag bezoeken daarom vele (internationale) toeristen beide cafés om meer te weten te komen over het leven van Pierre Kartner. Wij achten de kans groot dat de bezoekers van café De Volendammer dit nu onder het genot van een heerlijke Red Bull gaan onderzoeken. Want iedereen die de mooie, nieuwe menukaart van het café bekijkt, kan namelijk niet om Red Bull heen. 

In de online omgeving van Red Bull heeft de vertegenwoordiger samen met café De Volendammer snel, gemakkelijk en op kosten van het populaire energiedrankje hun volledig gepersonaliseerde menukaarten ontworpen en besteld. Menuez heeft vervolgens de opmaak, de tekstcontrole en de levering van de duurzame kaarten op zich genomen. 

Bied ook je klanten een menukaart aan!
Wil je jouw merk ook prominent op de kaart zetten en je horecapartners net als Red Bull dezelfde service en gemak bieden? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts delen met plezier hun kennis en ervaring.